Het team van gedreven specialisten van het Brain Research Center doet onderzoek naar nieuwe medicijnen tegen de ziekte van Alzheimer en andere hersenziekten. Dat doen we samen met patiënten. Uiteraard doen wij er alles aan om de patiënten zich thuis te laten voelen en staan tijdens het onderzoek altijd klaar om vragen te beantwoorden.

Maak kennis met onze specialisten
Niels Prins
Niels Prins
Directeur en neuroloog

Dr. Niels Prins is de directeur van het Brain Research Center. Hij zet zich samen met zijn collega’s in tegen de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie omdat hij weet dat klinisch medicijnonderzoek daarin het verschil kan maken.

Dr. Niels Prins werkt ook als neuroloog bij het VUmc Alzheimercentrum.

Sluiten
Philip Scheltens
Philip Scheltens
Medisch adviseur

Prof. dr. Philip Scheltens is als medisch adviseur verbonden aan het Brain Research Center. Hij is hoogleraar cognitieve neurologie en directeur van het VUmc Alzheimercentrum.

Binnen die drie functies werkt Philip Scheltens aan het hogere doel om de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie behandelbaar te maken door wetenschappelijk onderzoek.

Sluiten
Marieke van der Miessen-Reimert
Marieke van der Miessen-Reimert
Operationeel Manager

Marieke van der Miessen-Reimert is operationeel manager van het Brain Research Center. Zaken als de bedrijfsvoering en het personeelsbeleid vallen onder haar hoede.

Sluiten
Jacquemijne van der Weiden
Jacquemijne van der Weiden
Office manager

Jacquemijne van der Weiden is de office manager van het Brain Research Center. Zij ondersteunt het team op gebied van ICT, P&O, facilitaire zaken en allerhande ad-hocvraagstukken. Jacquemijne verwelkomt u graag in ons centrum!

Sluiten
Riekie van den Hoek
Riekie van den Hoek
Teamleider Backoffice

Riekie van den Hoek is Teamleider Backoffice van het Brain Research Center. In deze rol is zij overkoepelend verantwoordelijk voor het office management, finance en ICT.

Sluiten
Ellen Tiemersma
Ellen Tiemersma
Onderzoeksarts

Drs. Ellen Tiemersma is een van de onderzoeksartsen van het Brain Research Center. Zij is verantwoordelijk voor het lichamelijk en neurologisch onderzoek en wikkelt daarnaast alle medische aspecten van het onderzoek af.

Ellen Tiemersma is een doortastende arts die secuur en professioneel te werk gaat. Zij neemt alle tijd voor haar patiënten en heeft uitgebreide ervaring.

Sluiten
Sterre Rutgers
Sterre Rutgers
Onderzoeksarts

Drs. Sterre Rutgers is een van de onderzoeksartsen van het Brain Research Center. Zij is verantwoordelijk voor het lichamelijk en neurologisch onderzoek en wikkelt daarnaast alle medische aspecten van het onderzoek af.

Sterre Rutgers neemt de tijd voor haar patiënten, luistert naar hun verhalen en ervaringen en zoekt verbanden. Zij staat patiënten met raad en daad bij.

Sluiten
Femke van der Linden
Femke van der Linden
Studiecoördinator

Femke van der Linden maakt deel uit van het team studiecoördinatoren van het Brain Research Center.

Neemt u deel aan een onderzoek van APECS, EPOCH of Axovant, dan is Femke van der Linden uw eerste aanspreekpunt. Zij coördineert visites en verwerkt de verkregen data.

Sluiten
Deborah Zinger
Deborah Zinger
Teamleider Studiecoördinatoren

Deborah Zinger maakt deel uit van het team studiecoördinatoren van het Brain Research Center.

Neemt u deel aan een onderzoek Maguirite RoAD of Scarlet RoAD, dan is Deborah Zinger uw eerste aanspreekpunt. Zij coördineert visites en verwerkt de verkregen data.

Sluiten
Evelien Norbart
Evelien Norbart
Studiecoördinator

Evelien Norbart maakt deel uit van het team studiecoördinatoren van het Brain Research Center. Neemt u deel aan het onderzoek Janssen ALZ2003? Dan is Evelien uw eerste aanspreekpunt. Zij coördineert visites en verwerkt ook de verkregen data.

Sluiten
Lesley Post
Lesley Post
Studiecoördinator

Lesley Post maakt deel uit van het team studiecoördinatoren van het Brain Research Center.

Neemt u deel aan een onderzoek van Daybreak, dan is Lesley Post uw eerste aanspreekpunt. Zij coördineert visites en verwerkt de verkregen data.

Sluiten
Kim van Geemen
Kim van Geemen
Studiecoördinator & start-up specialist

Kim van Geemen maakt deel uit van het team studiecoördinatoren van het Brain Research Center. Neemt u deel aan een onderzoek van Janssen, dan is Kim van Geemen uw eerste aanspreekpunt. Zij coördineert visites en verwerkt de verkregen data.

Daarnaast coördineert zij het opstarten van nieuwe onderzoeken in het Brain Research Center.

Sluiten
Kim Verheul
Kim Verheul
Studiecoördinator

Kim Verheul maakt deel uit van het team studiecoördinatoren van het Brain Research Center.

Neemt u deel aan een onderzoek van Biogen en Daybreak, dan is Kim Verheul uw eerste aanspreekpunt. Zij coördineert visites en verwerkt de verkregen data.

Sluiten
Alex Barnby
Alex Barnby
Neuropsycholoog en Marketing & Communicatie

Alex Barnby maakt deel uit van het team neuropsychologen van het Brain Research Center. Dit team verricht neuropsychologisch onderzoek bij alle onderzoeken.

Bij dit onderzoek wordt gekeken naar onder andere het geheugen, aandacht- en concentratievermogen en taal. Hij neemt daarnaast enkele vragenlijsten met u en uw partner door op het gebied van de zorg rondom de ziekte van Alzheimer.

Sluiten
Jacoline Kramp
Jacoline Kramp
Neuropsycholoog en pre-screening specialist

Jacoline Kramp maakt deel uit van het team neuropsychologen en is pre-screening specialist bij het Brain Research Center.

Jacoline Kramp verwerkt als pre-screening specialist alle aanmeldingen in ons centrum en onderzoekt in samenwerking met de artsen voor welk medicijnonderzoek de patiënten in aanmerking komen. Daarnaast verricht ze neuropsychologisch onderzoek. Daarbij wordt gekeken naar onder andere het geheugen, aandacht- en concentratievermogen en taal. Zij neemt daarnaast enkele vragenlijsten met u en uw partner door op het gebied van de zorg rondom de ziekte van Alzheimer.

Sluiten
Femke Errens
Femke Errens
Neuropsycholoog

Femke Errens maakt deel uit van het team neuropsychologen van het Brain Research Center. Femke Errens verricht neuropsychologisch onderzoek voor de Daybreak, ALZ2003, beide Roche onderzoeken en het Generation 1 onderzoek.

Bovendien is Femke Errens verantwoordelijk voor alle aanmeldingen bij de Generation 1 onderzoeken in ons centrum.

 

 

Sluiten
Fenna de Jongh
Fenna de Jongh
Neuropsycholoog

Fenna de Jongh maakt deel uit van het team neuropsychologen van het Brain Research Center. Dit team verricht neuropsychologisch onderzoek bij alle onderzoeken. Bij dit onderzoek wordt gekeken naar onder andere het geheugen, aandacht- en concentratievermogen en taal. Fenna neemt daarnaast enkele vragenlijsten met u en uw partner door op het gebied van de zorg rondom de ziekte van Alzheimer.

Sluiten
Lois Ottenhoff
Lois Ottenhoff
Neuropsycholoog

Lois Ottenhoff maakt deel uit van het team neuropsychologen van het Brain Research Center. Dit team verricht neuropsychologisch onderzoek bij alle onderzoeken. Bij dit onderzoek wordt gekeken naar onder andere het geheugen, aandacht- en concentratievermogen en taal. Lois neemt daarnaast enkele vragenlijsten met u en uw partner door op het gebied van de zorg rondom de ziekte van Alzheimer.

Sluiten
Dewi Caton
Dewi Caton
Neuropsycholoog

Dewi Caton maakt deel uit van het team neuropsychologen van het Brain Research Center. Dit team verricht neuropsychologisch onderzoek bij alle onderzoeken. Bij dit onderzoek wordt gekeken naar onder andere het geheugen, aandacht- en concentratievermogen en taal. Dewi neemt daarnaast enkele vragenlijsten met u en uw partner door op het gebied van de zorg rondom de ziekte van Alzheimer.

Sluiten
Thomas Dautzenberg
Thomas Dautzenberg
Datamanager

Thomas Dautzenberg is onze datamanager. Hij is achter de schermen verantwoordelijk voor het controleren én verwerken van alle data dat in ons centrum binnenkomt of wordt aangemaakt.

Sluiten

Onze partners

Het Brain Research Center werkt nauw samen met het VUmc Alzheimercentrum, een ander toonaangevend centrum op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Samen zoeken wij naar oplossingen voor dementie. Beide centra richten zich op onderzoek naar dementie en hebben vanzelfsprekend elk een eigen focus en expertise. Samen staan we sterker.

Het Brain Research Center werkt nauw samen met Alzheimer Nederland. Samen proberen we een toekomst te creëren zonder de ziekte van Alzheimer. Alzheimer Nederland helpt het Brain Research Center door klinisch medicijnonderzoek meer onder de aandacht te brengen en hun uitgebreide en diepgaande kennis en ervaringen met ons te delen.

Steeds vaker vormt MRI onderzoek een onderdeel bij medicijnontwikkeling, neurologische en psychologische trials en ander wetenschappelijk onderzoek. Het MRI Centrum is al jaren een gewaardeerde partner van het Brain Research Center en voert verschillende MRI onderzoeken uit voor onze klinische trials. Klik hier voor meer informatie over het MRI Centrum.

De missie van de Amsterdamse Neurowetenschappen is duidelijk: het verbeteren van het begrip van de menselijke hersenen en het zenuwstelsel in gezondheid en ziekte door geïntegreerde basis-, translatie- en klinisch onderzoek uit te voeren.

Doe mee campagne beeld sept. 2018

Een nieuw medicijn doorloopt een lang en zorgvuldig proces voordat het op grote schaal aan patiënten kan worden voorgeschreven. Een belangrijke stap in dit ontwikkelingsproces is om het nieuwe medicijn bij patiënten te onderzoeken.

Meer informatie
Visie Brain Research Center

Het Brain Research Center wil de kwaliteit van leven verbeteren van mensen met een hersenziekte door middel van hoogwaardig en innovatief onderzoek in een veilige en gastvrije omgeving.
Ons doel is om in 2025 een substantiële bijdrage te hebben geleverd aan de registratie van een geneesmiddel voor dementie. Wij staan voor betrouwbaarheid, kwaliteit en professionaliteit.

Missie

De missie van het Brain Research Center is om dementie de wereld uit te helpen.

Privacy statement Brain Research Center

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Dit betreft een Europese privacywetgeving die is ontworpen om EU-burgers meer rechten te geven op het gebied van gegevensbescherming en meer zeggenschap over hun persoonsgegevens.

Het Brain Research Center vindt het belangrijk om zorgvuldig met uw persoonsgegevens om te gaan. Graag informeren wij u over deze wetgeving en hoe u hierover met ons in contact kunt treden.

 

Meer informatie
Kom in contact

Vragen zijn er om beantwoord te worden. Stel ze dus gerust. Onze medewerkers staan op werkdagen van 8:30 tot 17:00 tot uw beschikking.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees meer over cookies